Over ons

We zijn terug, sterker dan ooit..

WorldofTIGR is een sport fashion merk met impact. Door onze combinatie van fairtrade, hoogwaardig kwalitatieve producten, een innovatief design én uniek bedrijfsmodel leggen we de lat hoog. Met onze eigen TIGR Hockeyclub in Zuid Afrika en kenmerkende producten werkt dit bedrijf aan het creëren van dé ultieme sport experience, zowel binnen als buiten het veld… 

Zo begon het

De ontdekkingsreis naar Zuid Afrika veranderde het leven van eigenaar Tim Blokpoel voorgoed. Op 18 jarige leeftijd gaf hij hockeytraining aan kinderen in de achterstandswijken van Johannesburg en Kaapstad. In de overige uren was hij te vinden op de Wild Life Farm waarbij hij hielp met het verzorgen en opvoeden van tijgers en leeuwen. Eenmaal terug in Nederland groeide Tim’s droom. Dromen werd doen; WorldofTIGR is geboren.

De start

TIGR start met stoere kenmerkende unisex sweaters. Of het nu gaat om een dagje sporten op de club of een filmavond op de bank, onze sweater doet het overal goed. De sweaters zijn fairtrade en 100% duurzaam. Bij aankoop van je sweater sluit je je aan bij onze TIGR community. Wat maakt deze community zo uitzonderlijk? Met ons bedrijfsmodel beloon jij niet alleen jezelf met een mooie aankoop, je creëert ook waarde voor een ander.

Hoe gaat dit in zijn werk? Bij TIGR willen we de kansarme kinderen in Zuid-Afrika een mogelijkheid geven om te sporten. Zo geven we jou de keuze om je oude sportshirts een nieuw leven in te blazen. Lever bij aankoop van een sweater je oude sportshirt in en wij doen de rest! TIGR zorgt ervoor dat jouw sportshirt bij een kind uit de achterstandswijk net buiten Kaapstad terecht komt. Door jouw donatie kan dit kind in de juiste sportuitrusting meedoen aan onze programma’s en clinics. Hoe gaaf is dat?

Maar… Onze naam is natuurlijk niet voor niets ‘TIGR’.  Bij aankoop van onze producten bescherm je tijgers en leeuwen in Zuid-Afrika tegen stropers en illegale dierenhandel. We doen dit in samenwerking met Bagamoya Wildlife Estate, gelegen in Bloemfontein, Zuid-Afrika. De dieren worden niet geplaatst in kleine hokken; ze beschikken over een uitgestrekt savanne gebied van meer dan 800 hockeyvelden groot. 

En verder?

Wat dacht je van de TIGR Experience? Een plek tussen de Zuid-Afrikaanse cultuur, Wildlife en achterstandswijken waar sporters over de hele wereld kunnen samenkomen. Op de TIGR Hockeyclub kunnen hockeyers zich voorbereiden op het seizoen, kunnen teams vanuit de hele wereld toernooien tegen elkaar spelen en krijgen kinderen uit achterstandswijken de mogelijkheid om te kunnen hockeyen.

Onze visie

World of TIGR is dus niet het zoveelste sportmerk. Door de combinatie van onze kwalitatieve producten, het unieke bedrijfsmodel, de TIGR community en de TIGR Experience, bieden we een totaalbeleving die niet alleen neemt, maar ook geeft. De eerste stappen zijn al gezet… Doe jij mee?

TIGR, where athletes and tigers become one. Play like a TIGR.

Onze website maakt gebruik van analytische cookies om jouw ervaring te verbeteren. Lees voor meer informatie ons privacybeleid.